tirsdag den 21. maj 2019

Vil du være med? her potræt af Lars

Vil du være med i Svanholm Permakultur Landbrug? Lave et landbrug på 1½ ha ved siden af 5 andre familier og bygge et hus af lokale naturmaterialer som selv- eller medbyg. Vi forpagter jorden, så det er relativt billigt at etablere sig her. Kom til info-dag d.16.juni 2019 kl.13.00-ca. 15.00. Mød os der er i fuld gang, få en rundvisning og hør om de overordnede tanker. Pris 100kr. Læs mere på http://www.permakulturliv.dk/
Skriv en kort præsentation af dig/jer, når I tilmelder jer. Jer der påtænker om det er noget for jer, har første ret til en plads.
Kontakt mirailleris@gmail.com 
Andet portræt er af Lars, gift med Signe og far til Jonathan (8) og Bastian (5).

Hej, mit navn er Lars. Da jeg først hørte om permakulturlandbrugene ved Svanholm kendte jeg ikke særlig meget til permakultur og de ideer der hører med til det. Men jeg opdagede, at de rammer permakulturen sætter og de høje krav til bæredygtighed der er en del af projektet, mest af alt åbner op for et væld muligheder. Jeg har mildest talt skyhøje forventninger til hvad livet her på landbrugene vil byde på. Her kan jeg, gennem min hverdag på landbruget, arbejde for den forandring som jeg brænder for at se i verden. En forandring der hviler på at se naturen ikke som en ressource men som en samspiller og en kilde til kreativitet.
Det er en helt utrolig læreproces at starte landbruget op og bygge vores halmhus. Der skal tages mange vigtige beslutninger med stor betydning for fremtiden. Der ligger en udfordring i at tage opgaverne én ad gangen, så begejstringen kan holde hen over den årrække etablering og byggeri tager. For mig handler det om at acceptere ’at være på vej’ og det er en læring jeg kan bruge i alle dele af mit liv.
For tiden er det muligt for mig at bruge al min tid på landbruget og på at bygge vores fremtidige hus. Det er en kæmpe tilfredsstillelse for mig at se den ene lille del efter den anden gå fra tanke til virkelighed, også når det nogen gange udfolder sig på lidt andre måder end vi havde forestillet os. Men mest af alt nyder jeg at være i fuld gang med det jeg brænder for. Det giver mig en fornemmelse af, at lige meget hvad der skulle komme af bump på vejen så ved jeg altid, at det er den rette vej.

2 kommentarer:

  1. Tak for meget gode portræt af Lars og tidligere Signe.
    Det glæder mig at have medvirket med nogle penge.
    Torkil

    SvarSlet