tirsdag den 21. maj 2019

Vil du være med? her potræt af Lars

Vil du være med i Svanholm Permakultur Landbrug? Lave et landbrug på 1½ ha ved siden af 5 andre familier og bygge et hus af lokale naturmaterialer som selv- eller medbyg. Vi forpagter jorden, så det er relativt billigt at etablere sig her. Kom til info-dag d.16.juni 2019 kl.13.00-ca. 15.00. Mød os der er i fuld gang, få en rundvisning og hør om de overordnede tanker. Pris 100kr. Læs mere på http://www.permakulturliv.dk/
Skriv en kort præsentation af dig/jer, når I tilmelder jer. Jer der påtænker om det er noget for jer, har første ret til en plads.
Kontakt mirailleris@gmail.com 
Andet portræt er af Lars, gift med Signe og far til Jonathan (8) og Bastian (5).

Hej, mit navn er Lars. Da jeg først hørte om permakulturlandbrugene ved Svanholm kendte jeg ikke særlig meget til permakultur og de ideer der hører med til det. Men jeg opdagede, at de rammer permakulturen sætter og de høje krav til bæredygtighed der er en del af projektet, mest af alt åbner op for et væld muligheder. Jeg har mildest talt skyhøje forventninger til hvad livet her på landbrugene vil byde på. Her kan jeg, gennem min hverdag på landbruget, arbejde for den forandring som jeg brænder for at se i verden. En forandring der hviler på at se naturen ikke som en ressource men som en samspiller og en kilde til kreativitet.
Det er en helt utrolig læreproces at starte landbruget op og bygge vores halmhus. Der skal tages mange vigtige beslutninger med stor betydning for fremtiden. Der ligger en udfordring i at tage opgaverne én ad gangen, så begejstringen kan holde hen over den årrække etablering og byggeri tager. For mig handler det om at acceptere ’at være på vej’ og det er en læring jeg kan bruge i alle dele af mit liv.
For tiden er det muligt for mig at bruge al min tid på landbruget og på at bygge vores fremtidige hus. Det er en kæmpe tilfredsstillelse for mig at se den ene lille del efter den anden gå fra tanke til virkelighed, også når det nogen gange udfolder sig på lidt andre måder end vi havde forestillet os. Men mest af alt nyder jeg at være i fuld gang med det jeg brænder for. Det giver mig en fornemmelse af, at lige meget hvad der skulle komme af bump på vejen så ved jeg altid, at det er den rette vej.

torsdag den 9. maj 2019


Som optakt til vores info-dag d. 16. juni 2019 vil vi løbende lægge portrætter op af os der allerede er en del af Svanholm Permakulturlandbrug. Her vil vi fortælle om hvad der fik os til at være med, hvilke udfordringer vi har og hvad vi vi nyder allermest lige nu ved at være en del af projektet.

Første portræt er af Signe, gift med Lars og mor til Jonathan (8) og Bastian (5).

Hej, mit navn er Signe. At være en del af Svanholm Permakulturlandbrug er intet mindre end en drøm der går i opfyldelse. I starten var drømmen mest en fornemmelse i maven. Et ønske om leve et liv, fyldt med mening og nærhed til naturen. Jeg uddannede mig til biolog, da jeg tænkte, at jeg den vej kunne gøre noget godt for ’naturen’. Men snart stod det klart for mig, at det ikke var nok at have et arbejde hvor jeg kunne kæmpe for de små stumper af natur vi har i landet. Jeg ønskede at hele mit liv, med alt hvad jeg gør, samlet set skulle bidrage positivt og være med til at trække vores samfund i en mere bæredygtig retning hvor landbrug og natur ikke står i modsætning til hinanden, hvor arbejde og interesser smelter sammen med familieliv og tæt kontakt til naturen og årstidernes skiften. Ved at blive en del af dette projekt kan jeg og min familie leve denne drøm fuldt ud – meget mere end vi kunne gøre på egen hånd.
Det er ikke nogen lille ting at bygge hus og starte et skovlandbrug op. Det er en løbende udfordring for os at balancere projektet, det nuværende arbejde og tid til bare at være børnefamilie med fredagsslik og lego i hele stuen. Når det lykkes bliver jeg lykkelig helt ned i maven!
Lige nu nyder jeg allermest at se træer og buske på landbruget springe ud. Og de første dyr begynder at indtage landbruget. Konturerne af det vi har tegnet og designet begynder at vise sig og jeg fornemmer, at det kommer til at blive mindst lige så smukt som jeg drømte om.

tirsdag den 7. maj 2019

Kom til infodag d.16.juni på svanholm permakultur

Vil du leve permakultur fuldt ud? Er Svanholm permakulturlandbrug noget for dig?

Så kom til info-dag om Svanholm Permakultur-landbrug 16.juni 2019 kl.13.00-ca. 15.00. Mød os der er i fuld gang, få en rundvisning og hør om de overordnede tanker. Pris 100kr.

Skriv en kort præsentation af dig/jer, når I tilmelder jer. Jer der påtænker om det er noget for jer, har første ret til en plads. læs mere her.

Kontakt mirailleris@gmail.com

onsdag den 16. maj 2018

Kom til info-dag om Svanholm Permakulturlandbrug 10.juni

Vil du leve permakultur fuldt ud? Er Svanholm permakulturlandbrug noget for dig?

Så kom til info-dag om Svanholm Permakultur-landbrug 10.juni kl.12.30-ca. 14.30. Mød os der er i fuld gang, få en rundvisning og hør om de overordnede tanker. Pris 100kr.

Skriv en kort præsentation af dig/jer, når I tilmelder jer. Jer der påtænker om det er noget for jer, har første ret til en plads.

Kontakt mirailleris@gmail.com


torsdag den 15. marts 2018

2 Byggeworkshop på Svanholm Permakulturlandbrug

Permakulturlandbrugene på Svanholm inviterer til 2 byggeworkshops d.9.-21. juli & d.20.-31.august´18
Vær med til at hjælpe Danmarks første fossilfri permakultur landbrug godt i gang – vær med til at bygge et helt særligt kredsløbshus af lokale naturmaterialer. Vi søger 8 voluntører til at hjælpe med at bygge vores permakulturhus.

Huset
Huset bliver forsænket i den sydvendte bakke, opvarmet af solen, bygget af træ fra skoven lige bag det og isoleret med halm. Som installationer bliver der svaleskab, komposttoilet eget kulstoflagrende elsystem og forhåbentlig, hvis vi får lov Danmarks første rensningsanlæg af typen ”filteranlæg i drivhus”.

Bytte-aftalen
Vi holder workshoppen, fordi vi gerne vil have byggeriet til at skride hurtigt fremad. Dit arbejde er derfor vigtigt for os!
Til gengæld for dit arbejde får du erfaring i at bygge sammen med andre, der deler interessen for bæredygtige løsninger.
Du får undervisning i byggeriet, husets design og løsninger, permakultur, lovgivning omkring permakulturlandbrugene, teori om skovhaver og -landbrug (blandingskulturer af flerårige grønsager, buske og træer, selvfodrende hønsegård, nøddelund m. geder og næringsstofkredsløb mv).
Du får 2 rundvisninger: én i vores skovhave med 170 forskellige planter i blandingskultur og én på det nyplantede skovlandbrug på 1,5ha.
Vi giver økologisk kost. Vi sørger for råvarer og kage og I laver mad i køkkenhold på vores udekøkken. Overnatning sker i medbragt telt på vores permakultur landbrug.
Normalt koster vores kurser 750kr/dag, men her ”betaler” du med arbejde og råstyrke.

Deltagelse
For at søge om deltagelse skal du skrive til mirailleris@gmail.com . Vi vil gerne forsøge at lave en god holdsammensætning i forhold til alder, køn og gerne at nogle af deltagerne har byggeerfaring.
Workshoppen og mad er gratis, men vores erfaring er, at vi må bede om et depositum for ikke at sige nej til nogen, og efterfølgende at få afbud og køre med tomme pladser. Depositum på 1000kr indbetales på konto 8401 1047879 og gives retur efter workshoppen (hvis du er mødt op).

Workshopbevis og en god middag
Sidste aften uddeles workshopbeviser og vi spiser en god middag forhåbenligt ude i sommeraftenen.

Om os
Vi har som permakultur diplomholdere, redaktører af Tidsskrift om Permakultur og initiativtagere først til Den selvforsynende landby og siden Permakultur landbrugene på Svanholm en mangeårig undervisningserfaring, har tidligere bygget halmhus og er uddannet økologiske landmænd.
Vel mødt – med ønske om en fremtid der modvirker klimaforandringerne. Esben Schultz og Mira Illeris
Læs mere under arrangementer på https://levbaeredygtigt.dk

mandag den 18. december 2017

Tilladelse til det tredje permakulturlandbrug på Svanholm er vedtaget

Hurra - Så er endnu en landzonetilladelse vedtaget og det tredje permakultur-landbrug i gang. Vi er glade for at kunne byde velkommen til Stine, Morten og deres tre drenge, der starter med at plante og bygge her til foråret.

Hermed åbner vi også op for optagelse af endnu et par eller familie - se annoncen og kontakt os med en kort præsentation af af jer og jeres motivation.

torsdag den 20. april 2017

Nyt skovlandbrugssystem – Nøddetræer med geder under.

Tak til en hel flok fantastiske og arbejdsomme workshopsdeltagere, der har hjulpet med at hegne valnødde- , kastanje-, elle- og tretorn-træer ind på gedefolden i Svanholm Permakulturlandbrug. Nu skal træer og kid bare vokse. Næste store skridt bliver på byggeworkshoppen sidst i maj. Projektet følges af TV-fotograf Bjørn Tving Stauning med henblik på en film.